ΚΟΣΜΟΣ

Ο πληθωρισμός «φέρνει» προσφορές - Μαργαρίτα του ενός δολαρίου στο «μενού» μεγάλης αλυσίδας

Κοκτέιλ του ενός δολαρίου προσφέρει γνωστή αλυσίδα
Κοκτέιλ του ενός δολαρίου προσφέρει γνωστή αλυσίδα

Γνωστή αλυσίδα εστιατορίων προσφέρει στους καταναλωτές μαργαριτα του ενός δολαρίου και ενισχύει τα κέρδη της. 

Η αλυσίδα εστιατορίων Applebee’s επανέφερε τη διάσημη προσφορά της για μαργαρίτα με μόλις ένα δολάριο. Οι μαργαρίτες παρασκευάζονται με τεκίλα και λάιμ και θα είναι διαθέσιμες μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ανέφερε η εταιρεία σε ένα email.

Η Applebee's είχε προαναγγείλει την περίφημη «Dollarita» στις 24 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύοντας μια μυστηριώδη εικόνα με τις λέξεις «Επέστρεψε». Οι πελάτες ακολούθησαν τα σχόλια για να μαντέψουν ποια αγαπημένα προϊόντα θα επέστρεφαν... Όταν έγινε γνωστό το νέο, οι θαυμαστές μοιράστηκαν τη χαρά τους στο διαδίκτυο. «Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη», έγραψε ένας χρήστης του Instagram.

Η τελευταία φορά που η Applebee's πούλησε μαργαρίτες του ενός δολαρίου ήταν πριν από τρία χρόνια. Η μητρική εταιρεία της Dine Brands, σημείωσε πτώση 1% στις πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Καθώς ο πληθωρισμός επιμένει, οι Αμερικανοί αναζητούν πιο οικονομικούς τρόπους για να δειπνήσουν έξω και οι αλυσίδες εστιατορίων με τη σειρά τους αναζητούν τρόπους να τους προσελκύσουν., παρόλο που το συνολικό κόστος παραμένει υψηλό.

Ο τρέχων ρυθμός πληθωρισμού είναι στο 3,09% αφού έφτασε στο υψηλό του 9,1% τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Οι Αμερικανοί αισθάνονται το πλήγμα στους προϋπολογισμούς τους στα πάντα, από to φαγητό και τη στέγαση μέχρι το φυσικό αέριο, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες οικογένειες επιλέγουν να δειπνούν λιγότερο έξω.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dine Brands, Τζον Πέιτον είχε δηλωσει προσφατα ότι οι πελάτες γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί στις δαπάνες τους.Ο αριθμός των επισκεπτών που επέλεξαν προσφορές περιορισμένου χρόνου και αξίας από τα μενού της Applebee αυξήθηκε κατά 19% το δεύτερο τρίμηνο, από 15% το πρώτο τρίμηνο.