ΚΟΣΜΟΣ

Ναβάλνι: Κυκλοφόρησε φωτογραφία από το ανοιχτό φέρετρο - Παρόντες μόνο οι γονείς του στην κηδεία

Ναβάλνι: Κυκλοφόρησε φωτογραφία από το ανοιχτό φέρετρο - Παρόντες μόνο οι γονείς του στην κηδεία

Η ταφή του Ναβάλνι έγινε υπό τους ήχους του τραγουδιού My Way του Frank Sinatra

Σε νεκροταφείο της Μόσχας κηδεύτηκε την Παρασκευή ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Νωρίτερα συγκεντρωμένο πλήθος, κατά την άφιξη της νεκροφόρας στην Εκκλησία φώναζε το όνομά του, ενώ μόλις ξεκίνησε η νεκρρώσιμος ακουλουθία, κυκλοφόρησε μία φωτογραφία από το εσωτερικό με το ανοιχτό φέρετρο, καλυμμένο με κόκκινα και λευκά λουλούδια.

Στην τελετή, συμφωνα με το πρακτορείο ΤASS παρευρέθηκαν μόνο οι γονείς του Ναβάλνι, καθώς ούτε η χήρα του ούτε τα παιδιά του είχαν έρθει για να πουν το τελευταίο αντίο. Στην κηδεία ήταν επίσης παρόντες η πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία, Lynne Tracy, καθώς και Γάλλοι, Γερμανοί, Νορβηγοί και Δανοί διπλωμάτες.

Η ταφή του έγινε υπό τους ήχους του τραγουδιού My Way του Frank Sinatra.

Ισχυρή ήταν η αστυνομική δύναμη στην περιοχή με το Κρεμλίνο να προτρέπει όσους συγκεντρώνονται στη Μόσχα και σε άλλα μέρη να μην παραβιάσουν το νόμο, λέγοντας ότι οποιεσδήποτε «μη εξουσιοδοτημένες (μαζικές) συγκεντρώσεις» αποτελούν παραβιάσεις.

Στις 16 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία γνωστοποίησε την είδηση ​​του ξαφνικού θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. Σύμφωνα με τη σωφρονιστική αρχή, ο Ναβάλνι ένιωσε άρρωστος μετά από μια βόλτα και λιποθύμησε. Οι γιατροί έφτασαν αμέσως, αλλά οι προσπάθειές τους για ανάνηψη απέτυχαν.

"Δεν ξέρω πώς να ζήσω χωρίς εσένα"

Η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια ευχαρίστησε τον σύζυγό της για «26 χρόνια απόλυτης ευτυχίας» σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια, τα δύο παιδιά του ζευγαριού και οι στενότεροι σύμμαχοι του Ναβάλνι έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία.

«Σας ευχαριστώ για τα 26 χρόνια απόλυτης ευτυχίας», ανέφερε η δήλωση. "Ναι, ακόμα και τα τελευταία τρία χρόνια ευτυχίας. Για την αγάπη, που με στηρίζεις πάντα, που με έκανες να γελάω ακόμα και από τη φυλακή, για το γεγονός ότι πάντα με σκεφτόσουν." ανέφερε στην ανάρτησή της