ΚΟΣΜΟΣ

Από άστεγος… εκατομμυριούχος – Πώς ένας Αυστραλός «έχτισε» μία αυτοκρατορία μέσα σε έξι χρόνια

Από άστεγος… εκατομμυριούχος – Πώς ένας Αυστραλός «έχτισε» μία αυτοκρατορία μέσα σε έξι χρόνια
INSTAGRAM.

Η ξεχωριστή ιστορία του Χάρι Σάντερς, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Το… τρελό ταξίδι του Χάρι Σάντερς από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας είχε πολλά εμπόδια, αλλά αυτό έκανε την άφιξη στον τελικό προορισμό ακόμη πιο γλυκιά. Ο Σάντερς ήταν μόλις 17 ετών όταν έμεινε άστεγος.

Μερικά χρόνια αργότερα, κατάφερε με το πείσμα, την εργατικότητα και την επιμονή του να γίνει εκατομμυριούχος και σήμερα, στα 23 του χρόνια, έχει στην κατοχή του μία εταιρεία αξίας περίπου 7 εκατ. δολαρίων και του αποφέρει κέρδη ύψους 2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

«Το να πηγαίνεις από το “μηδέν” στο να κάνεις ταξίδια με αεροπλάνα και να έχεις όλες αυτές τις ανέσεις, είναι σουρεαλιστικό. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που προσπαθούσα να μαζέψω δέκα δολάρια απλώς για να πάρω κάτι να φάω. Το να βγάζω όλα αυτά τα λεφτά είναι ωραίο, αλλά δεν μου φαίνεται αληθινό. Έχω μία εταιρεία που βγάζει εκατομμύρια, αλλά ακόμα ρωτάω τον εαυτό μου “το θέλεις πραγματικά αυτό το πρέτσελ;”».

Ωστόσο, παρά τη μεγάλη επιτυχία του, δεν νιώθει ξεχωριστός: «Κι άλλοι νέοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Δεν είναι ξεχωριστός ή κάποια ιδιοφυΐα. Απλώς προσπάθησα», τόνισε και προσέθεσε: «Θα έλεγα στα νέα παιδιά να είναι ο εαυτός τους. Να ντύνονται όπως νιώθουν άνετα. Το να είσαι 21 και να φοράς ακριβό κουστούμι δεν στέλνει το σωστό μήνυμα».