ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Τέλος στο θρίλερ του Άαχεν - «Εξουδετερώθηκε» η 65χρονη που είχε ταμπουρωθεί σε νοσοκομείο

Γερμανία: Τέλος στο θρίλερ του Άαχεν - «Εξουδετερώθηκε» η 65χρονη που είχε ταμπουρωθεί σε νοσοκομείο
twitter

 Γερμανία: Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η 65χρονη είχε ταμπουρωθεί μέσα σε ένα από τα δωμάτια της κλινικής

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στο Άαχεν της Γερμανίας μετά την είδηση ότι σε νοσοκομείο της πόλης μια 65χρονη εισέβαλε στο κτήριο. Η πληροφορία ότι κράταγε ομήρους δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τα γερμανικά μέσα, η 65χρονη «εξουδετερώθηκε» από τις ειδικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν επιχείρηση στο νοσοκομείο, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η αστυνομία του Άαχεν ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η κλινική μια από τις πιο σημαντικές του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, μια γυναίκα (65 ετών) εισήλθε στο νοσοκομείο το απόγευμα. Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι παρατήρησαν την ανάπτυξη καπνού κοντά στη γυναίκα. Η 65χρονη έχει πλέον οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο. Τα γύρω δωμάτια έχουν εκκενωθεί. Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μια 65χρονη, μπήκε στο νοσοκομείο Λουίζεν λίγο πριν από τις 17:00. Λίγο αργότερα εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό και διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου.

Γύρω από το κτήριο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη των ειδικών δυνάμεων (SEK) και ελικόπτερο.

«Δεν έχουμε πληροφόρηση για τραυματίες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, επισήμανε ωστόσο ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της περιοχής. Παράλληλα είχε περιγράψει την κατάσταση «πολύ σοβαρή».

Τμήματα του νοσοκομείου εκκενώθηκαν ενώ είναι ασαφές πόσα άτομα βρέθηκαν στο κτήριο μαζί με τη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας έχει γίνει γνωστή στην αστυνομία.

«Η κλινική μια από τις πιο σημαντικές του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, μια γυναίκα (65 ετών) εισήλθε στο νοσοκομείο το απόγευμα. Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι παρατήρησαν την ανάπτυξη καπνού κοντά στη γυναίκα. Η 65χρονη έχει πλέον οχυρωθεί σε ένα δωμάτιο. Τα γύρω δωμάτια έχουν εκκενωθεί. Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο», ανέφεραν οι αρχές.

Το Luisenhospital Aachen στην οδό Boxgraben είναι ένα προτεσταντικό νοσοκομείο με 378 κλίνες και δώδεκα εξειδικευμένα τμήματα. Περίπου 1.600 εργαζόμενοι εργάζονται στο νοσοκομείο.