ΚΟΣΜΟΣ

Nίκι Χέιλι: Η μοναδική αντίπαλος του Τραμπ αποσύρεται από την προεδρική κούρσα

Nίκι Χέιλι: Η μοναδική αντίπαλος του Τραμπ αποσύρεται από την προεδρική κούρσα

Η Nίκι Χέιλι δήλωσε οτι θα αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Απόλυτος κυρίαρχος πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ

Η Νίκι Χέιλι θα ανακοινώσει σήμερα ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδιά της.

Η Χέιλι ήταν η μοναδικός αντίπαλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην προκριματική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές και πλέον του ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για το χρίσμα του κόμματος. Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου κέρδισε σε 14 από τους 15 αναμετρήσεις της Σούπερ Τρίτης, με τη Χέιλι να κερδίζει μόνο στο Βερμόντ.

Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κέρδισε μόλις 43 από τους εκλέκτορες του GOP, με τον Τραμπ να εξασφαλίζει 764 και να οδεύει ολοταχώς σε μία ρεβάνς με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπαίντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Εν όψει των προκριματικών της Νότιας Καρολίνας τον Φεβρουάριο, η Χέιλι υποσχέθηκε να παραμείνει στην κούρσα τουλάχιστον μέχρι τη «Σούπερ Τρίτη», λέγοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα προκριματικά «μέχρι να ψηφίσει ο τελευταίος, γιατί πιστεύω σε μια καλύτερη Αμερική και ένα πιο φωτεινό μέλλον για τα παιδιά μας».