ΚΟΣΜΟΣ

Ερλ Σπένσερ: Σοκάρει ο αδερφός της αδικοχαμένης Νταϊάνα-Κακοποιήθηκα σεξουαλικά όταν ήμουν 11 ετών

Ερλ Σπένσερ: Σοκάρει ο αδερφός της αδικοχαμένης Νταϊάνα-Κακοποιήθηκα σεξουαλικά όταν ήμουν 11 ετών

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη κάνει στην αυτοβιογραφία του ο αδερφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ερλ Σπένσερ

Ο αδερφός της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ερλ Σπένσερ, αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε ηλικία 11 ετών από μια γυναίκα μέλος του προσωπικού στο οικοτροφείο του.

Σε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του που δημοσιεύθηκαν αποκλειστικά στο The Mail on Sunday, ο Ερλ Σπένσερ περιγράφει με λεπτομέρειες τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους φρικτούς ξυλοδαρμούς που υπέστη στο Maidwell Hall και τη ζημιά που του προκάλεσαν.

Ο 59χρονος αποκαλύπτει πώς μια βοηθός – την οποία περιγράφει ως «άθυμη παιδεραστία» – κακοποίησε σεξουαλικά αυτόν και άλλα νεαρά αγόρια στον κοιτώνα τους τη νύχτα.

Το βιβλίο περιγράφει επίσης πώς ο John Porch, ο «τρομακτικός και σαδιστής» διευθυντής του αποκλειστικού σχολείου προετοιμασίας, προκάλεσε βάναυσους ξυλοδαρμούς στους μαθητές του παίρνοντας ευχαρίστηση από τη βία.

Το μαρτύριο που υπέμεινε ο κόμης Σπένσερ κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων του στο Maidwell Hall τον οδήγησε στο να... αρρωστήσει σκόπιμα, αναφέρει στην αυτοβιογραφία του.

Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί ότι η συναισθηματική ζημιά που προκλήθηκε από την εποχή του στο σχολείο στο Northamptonshire είχε επίδραση στους δύο πρώτους γάμους του.

«Πολλοί από εμάς φύγαμε από το Maidwell με δαίμονες ραμμένους στη ψυχής μας», γράφει χαρακτηριστικά ο Ερλ Σπένσερ.

Ο Τσαρλς Έντουαρντ Μορίς Σπένσερ γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 20 Μαΐου 1964, είναι ο μικρότερος αδερφός της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας και βαφτίστηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, με νονά τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Οι γονείς του ονομάζονταν Viscount και Viscountess Althorp, καθώς ο παππούς του από τον πατέρα του, Albert Spencer, 7ος κόμης Spencer, ήταν ακόμα ζωντανός τη στιγμή της γέννησής του.

Ο Σπένσερ μεγάλωσε με τρεις μεγαλύτερες αδερφές, τη Σάρα, την Τζέιν και την Νταϊάνα. Ένας αδελφός, ο Ιωάννης, γεννήθηκε τέσσερα χρόνια πριν από αυτόν, αλλά πέθανε ώρες μετά τη γέννησή του.

Ο ταραγμένος γάμος των γονιών του κατέληξε σε διαζύγιο όταν ήταν τριών ετών. Ο Σπένσερ ονομάστηκε Viscount Althorp όταν ο πατέρας του έγινε Earl Spencer το 1975.

Φοίτησε σε ένα οικοτροφείο στο Maidwell ενώ στη συνέχεια σπούδασε στο Eton College και διάβασε Σύγχρονη Ιστορία στο Magdalen College της Οξφόρδης.