ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ένοπλος κρατά ομήρους 17 ανθρώπους σε λεωφορείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Βραζιλία: Ένοπλος κρατά ομήρους 17 ανθρώπους σε λεωφορείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Τουλάχιστον δύο τραυματίες στη Βραζιλία 

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίζεται αυτή την ώρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία καθώς επιβάτες κρατούνται όμηροι σε λεωφορείο, ενώ, δύο τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, 17 άνθρωποι κρατούνται όμηροι, ανάμεσά τους και παιδιά, μέσα σε ένα λεωφορείο το οποίο είναι σταθμευμένο στον τερματικό σταθμό Sao Cristovao, στο κέντρο της πόλης. Η περιοχή αποκλείστηκε και ένας διαπραγματευτής έφτασε στο σημείο για να έρθει σε επαφή με τον απαγωγέα.

Μέχρι στιγμής, τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά. Άνθρωποι που έδωσαν συνέντευξη στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό κανάλι Globo News είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς στον τερματικό σταθμό. Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό λεωφορείων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αυτή την Τρίτη (12) αργά το απόγευμα και το βράδυ, να αλλάξουν τα εισιτήριά τους. «Επικοινωνήσαμε αμέσως με τις αστυνομικές και πυροσβεστικές Αρχές, οι οποίες βρίσκονται ήδη στο σημείο. Μόλις έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, θα προβούμε σε νέα τοποθέτηση. Η εν λόγω περιοχή έχει ήδη εκκενωθεί για την προστασία όλων των επιβατών», τόνισε η εταιρεία.