ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας του Μπουτάν έγινε 4 ετών: Χαράς ευαγγέλια για την «Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαϊων»

H βασιλική οικογένεια του Μπουτάν
H βασιλική οικογένεια του Μπουτάν

Η «Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαϊων» βασίλισσα του Μπουτάν Τζετσούν Πέμα και ο βασιλιάς Τζίγκμε Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ γιόρτασαν τα γενέθλια του μικρότερου γιου τους.

Η βασίλισσα Τζετσούν Πέμα του Μπουτάν κυκλοφόρησε δύο νέες φωτογραφίες για να τιμήσει τα τέταρτα γενέθλια του γιου της, Σόναμ Γιαγκντέν Βανγκτσούκ. Η 33χρονη «Κέιτ Μίντλετον των Ιμαλαΐων» όπως την αποκαλούν ανέβασε στο Instagram μία σειρά από τρυφερές εικόνες.

Το δεύτερο παιδί του βασιλιά του Μπουτάν εμφανίζεται με ένα αστραφτερό χαμόγελο ενώ παίζει έξω στην πρώτη εικόνα. Ο εορτάζων είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής μετά τον μεγαλύτερο αδερφό του, Γκουαλσέι Τζίγκμε Ναγκμιέλ.

Η δεύτερη εικόνα είναι μία κοντινή λήψη του τετράχρονου καθώς κρατάει σημαίες με σχέδιο δράκου, που προφανώς τραβήχτηκε την Πρωτοχρονιά, η οποία εγκαινίασε το έτος του δράκου. Στο στιγμιότυπο, κοιτάζει προς την κάμερα με μια ήρεμη έκφραση ενώ φορούσε την παραδοσιακή ενδυμασία του Μπουτάν. Η βασίλισσα μοιράστηκε τις φωτογραφίες με τη λεζάντα: «Χρόνια πολλά στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα που γίνεται 4 ετών σήμερα».

Ο Τζίγκμε Ουγκιέν Βανγκτσούκ γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 2020 στο παλάτι Lingkana στην πρωτεύουσα Τιμπού. Έρχεται αφού η βασιλική οικογένεια του Μπουτάν πραγματοποίησε μια πλούσια τελετή ονοματοδοσίας τον Δεκέμβριο για να ανακοινώσει το όνομα του τρίτου παιδιού της.

Τρεις μήνες μετά τη γέννηση μιας κόρης, το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν παρουσίασε την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα η οποία ονομάστηκε Σόναμ. Ο βασιλικός οίκος μοιράστηκε τα χαρούμενα νέα και τις φωτογραφίες των λαμπερών εορτασμών στον επίσημο λογαριασμό της βασίλισσας στο Instagram.

Η ανάρτηση εξήγησε ότι το «Σόναμ»είναι ένα όνομα που υποδηλώνει «αξία, μακροζωία και καλή τύχη» στο Μπουτάν. Η βασίλισσα, η οποία έχει ήδη δύο γιους, τον πρίγκιπα Τζίγκμε Ναμγκιέλ ,επτά ετών, και τον Τζίγκμε Ουγκιέν τριών, είναι εντυπωσιακή με ένα παραδοσιακό μωβ φόρεμα με χρυσό σχέδιο.

Στο Μπουτάν, οι βασιλείς λατρεύονται ακόμα ως ενσαρκώσεις των θεών. Η νεότερη βασίλισσα της σύγχρονης ιστορίας είναι μακρινή εξαδέρφη με τον σύζυγό της και βασιλιά Τζίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο το 2008 μετά την παραίτηση του πατέρα του.

Ο βενιαμίν της βασιλικής οικογένειας του Μπουτάν έχει τους δικούς του θαυμαστές μέσα από τις οικογενειακές φωτογραφίες που ανεβάζει το ιδιαίτερα ενεργό στα social media Παλάτι για τους χιλιάδες ακολούθους του. Ο Ναμγκιάλ, από την άλλη, ως ο επόμενος βασιλιάς της χώρας έχει μπει ήδη στον χορό των επίσημων δημόσιων εμφανίσεων, συνοδεύοντας συχνά τους γονείς του σε εκδηλώσεις και ταξίδια