ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στη Μόσχα: «Πολύ πιθανό να υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας»

Επίθεση στη Μόσχα: «Πολύ πιθανό να υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας»
AP.

Ο διεθνολόγος και καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές, Ιωάννης Παπαφλωράτος, προειδοποιεί για περαιτέρω κλιμάκωση στο ουκρανικό μέτωπο, μετά την πολύνεκρη επίθεση σε πολυχώρο ψυχαγωγίας στη Μόσχα.

Τουλάχιστον σαράντα νεκροί και εκατό τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (22/03) στην αίθουσα συναυλιών “Crocus City Hall” από ομάδα ενόπλων με καμουφλάζ. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση μέσα στον χώρο, ενώ, έχουν συλληφθεί και ύποπτοι. Παράλληλα, εκτιμάται ότι περίπου 150 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στον πολυχώρο.

Ο διεθνολόγος και καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές, Ιωάννης Παπαφλωράτος, τόνισε πως «ας περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση, αρχικά σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Άνθρωποι φαίνεται να είναι εγκλωβισμένοι στην οροφή του κτηρίου, όπου υπάρχει φωτιά. Άρα, θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών», μιλώντας στο ACTION24.

«Ο Μεντβέντεφ έκανε λόγο για πόλεμο, κατηγορώντας τη Δύση. Πλέον, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κλιμάκωση της εμπόλεμης σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας. Το σημερινό γεγονός μπορεί να οδηγήσει –είτε πραγματικά, είτε ως πρόσχημα– σε μία κλιμάκωση. Μένει να δούμε ποιοι είναι οι δράστες και τα κίνητρα αυτών», υπογράμμισε ακόμη.

Σχετικές ειδήσεις