ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Ένοπλη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Οι δράστες πέταξαν χειροβομβίδα προκαλώντας πυρκαγιά - Σκληρές εικόνες 

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν ομάδα ενόπλων με καμουφλάζ άνοιξαν πυρ στην αίθουσα συναυλιών "Crocus City Hall".

Ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει διαρκώς με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη του 40 και τους τραυματίες τους 100. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 3 δράστες, ωστόσο νεότερες αύξησαν τον αριθμό σε πέντε.

Όπως μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου Οι δράστες είχαν αυτόματα όπλα και πέταξαν χειροβομβίδα από την οποία και προκλήθηκε η πυρκαγιά με τις φλόγες να είναι ορατές από μακριά.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα ξάπλωσαν στο πάτωμα για να σωθούν από τους πυροβολισμούς, ξάπλωσαν για 15-20 λεπτά, μετά από τα οποία άρχισαν να σέρνονται έξω. Πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να βγουν έξω».

Περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το υπόγειο του Δημαρχείου του Κρόκου, ανέφερε το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Οι διασώστες διασώζουν ανθρώπους από την ταράτσα του κτιρίου της αίθουσας συναυλιών χρησιμοποιώντας μηχανισμούς ανύψωσης.

Ήδη βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ ιδιαίτερα σκληρές είναι οι εικόνες όπου άνθρωποι κείτονται νεκροί κι άλλοι προσπαθούν να σωθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σχετικές ειδήσεις