ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Βίντεο του FSB από τη γιάφκα των τρομοκρατών του ΙSIS

Μόσχα: Βίντεο του FSB από τη γιάφκα των τρομοκρατών του ΙSIS
Ria Novosti

Οι τρομοκράτες σύμφωνα με τη ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας εξουδετερώθηκαν καθώς προέβαλαν ένοπλη αντίσταση

Στη δημοσιότητα έδωσε το ρωσικό FSB πλάνα από την επιχείρηση εξουδετέρωσης τρομοκρατών του ISIS, οι οποίοι προετοίμαζαν επίθεση με πυροβόλα όπλα σε εβραϊκή συναγωγή στη Μόσχα.

Όπως έγινε γνωστό οι τρομοκράτες πρόβαλαν ένοπλη αντίσταση και εξουδετερώθηκαν.

Στον τόπο διαμονής τους κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα κατασκευής αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Στην αρχή του βίντεο, φαίνονται οχήματα της υπηρεσίας ασφαλείας έξω από ένα ξύλινο σπίτι που περιβάλλεται από φράχτη. Στη συνέχεια, εμφανίζονται πράκτορες να στέκονται στο δωμάτιο με τα σώματα των τρομοκρατών και τα όπλα τους να βρίσκονται στο πάτωμα.

Από τα ευρήματα στη γιάφκα περιλαβάνονται μεταξύ άλλων: φυσίγγια, όπλα με λεπίδες, μάσκες που κρύβουν τα πρόσωπά τους, χάρτης της Μόσχας, διάφορα χημικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Ria Novosti

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας στην ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Στο έδαφος της Περιφέρειας Καλούγκα, ανακόπηκε η δραστηριότητα του Wilayat Khorasan, ενός πυρήνα του αφγανικού κλάδου της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που είναι απαγορευμένο στη Ρωσία, τα μέλη του οποίου σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια εναντίον ενός από τα εβραϊκά θρησκευτικά ιδρύματα στη Μόσχα».

«Περαιτέρω ενεργά μέτρα έρευνας διαπίστωσαν ότι ήταν μαχητές μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης που προετοίμαζαν επίθεση κατά της εκκλησίας μιας συναγωγής με τη χρήση πυροβόλων όπλων», ανέφερε η FSB. «Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για τη σύλληψή τους, οι τρομοκράτες προέβαλαν ένοπλη αντίσταση στο ρωσικό προσωπικό της FSB και ως αποτέλεσμα εξουδετερώθηκαν με ανταπόκριση».

Το γραφείο της FSB για την Περιφέρεια Καλούγκα διερευνά την υπόθεση ως συνωμοσία για τη διεξαγωγή τρομοκρατικής επίθεσης.