ΚΟΣΜΟΣ

Ζαχάροβα: Δύσκολο το Ισλαμικό Κράτος να ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση

Ζαχάροβα: Δύσκολο το Ισλαμικό Κράτος να ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα
Αρχείου - AP

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας

Σε δηλώσεις προχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 140 ανθρώπων.

Η Μαρία Ζαχάροβα αμφισβήτησε πως πίσω από την επίθεση κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε» ότι το Ισλαμικό Κράτος θα είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας την περασμένη Παρασκευή.

Να σημειωθεί πως Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση, παρότι η ίδια η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, υπονοώντας αντίθετα ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Παράλληλα, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων για τις δηλώσεις συμπαράστασης και συμπάθειας που έλαβε απ' όλο τον κόσμο, μετά την τρομοκρατική επίθεση.