ΚΟΣΜΟΣ

Υπάρχει σχέση της επίθεσης στη Μόσχα και αυτής στο Πακιστάν με θύματα πέντε Κινέζους;

Υπάρχει σχέση της επίθεσης στη Μόσχα και αυτής στο Πακιστάν με θύματα πέντε Κινέζους;
Associated Press

«Θα ήθελα να καταδικάσω την τρομοκρατική επίθεση στους Κινέζους μηχανικούς στην περιοχή Shangla στο Khyber Pakhtunkhwa, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Κινέζων υπηκόων και τον Πακιστανό οδηγό τους», είπε μέλος του PTM 

Πέντε Κινέζοι υπήκοοι και ο Πακιστανός οδηγός τους σκοτώθηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας χτύπησε ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά στο όχημα που μετέφερε Κινέζους μηχανικούς και εργάτες. Τώρα, ο Fazal-ur-Rehman Afridi, μέλος του Κινήματος Pashtun Tahaffuz (PTM), ισχυρίστηκε ότι φαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πρόσφατης βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στην περιοχή Shangla του Khyber Pakhtunkhwa και της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Μόσχα.

Ενώ τόνισε ότι όχι μόνο το Πακιστάν, αλλά ολόκληρος ο κόσμος κινδυνεύει, ο Αφρίντι είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι «νομίζω ότι φαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της τρομοκρατικής επίθεσης της Μόσχας και αυτής της πακιστανικής επίθεσης και φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα».

Κατηγόρησε περαιτέρω τους πληρεξούσιους του Πακιστάν, λέγοντας: «Δεν θα σταματήσει έως ότου οι Πακιστανοί λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Και ό,τι συμβαίνει, γίνεται μέσω των πληρεξουσίων του Πακιστάν και των τρομοκρατών που εκπαιδεύονται στο πακιστανικό στρατόπεδο εκπαίδευσης, ειδικά του ISIS».

Καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση στους Κινέζους μηχανικούς, μέλος του PTM είπε: «Θα ήθελα να καταδικάσω την τρομοκρατική επίθεση στους Κινέζους μηχανικούς στην περιοχή Shangla στο Khyber Pakhtunkhwa, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Κινέζων υπηκόων και τον Πακιστανό οδηγό τους».

Υποστήριξε ακόμη ότι το Πακιστάν παίζει διπλό παιχνίδι με την Κίνα όπως έκαναν με τις ΗΠΑ. «Φαίνεται ότι οι πληρεξούσιοι του στρατού του Πακιστάν πραγματοποίησαν αυτήν την επίθεση και αυτή τη φορά το Πακιστάν κάνει διπλό παιχνίδι με την Κίνα όπως έκαναν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Afridi σύμφωνα με το ANI .

Υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Πακιστάν, όπου οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται να επιτίθενται σε διαφορετικές κοινότητες στο Πακιστάν.

«Ενημερώσαμε επίσης τον κόσμο για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών σε διάφορες περιοχές του Πακιστάν, ιδιαίτερα στο...και στο Khyber Pakhtunkhwa, όπου τρομοκράτες εκπαιδεύονται να επιτίθενται σε διαφορετικές κοινότητες στο Πακιστάν, ιδιαίτερα στους Παστούν και τους Μπαλόχ. Γιατί αυτές οι περιοχές αιμορραγούν και άλλα περιοχές του Πακιστάν, όπως το Παντζάμπ, είναι ασφαλείς; Είναι ξεκάθαρο στον κόσμο», είπε.

Εν τω μεταξύ, για την επίθεση στον Κινέζο υπήκοο, η κινεζική πρεσβεία στο Πακιστάν ζήτησε έρευνες και «αυστηρή τιμωρία» για τους δράστες. «Η κινεζική πρεσβεία και τα προξενεία στο Πακιστάν ξεκίνησαν αμέσως εργασίες έκτακτης ανάγκης, απαιτώντας από την πακιστανική πλευρά να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα για την επίθεση, να τιμωρήσει αυστηρά τους δράστες και να λάβει πρακτικά και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Κινέζων πολιτών», ανέφερε η πρεσβεία.