ΚΟΣΜΟΣ

Φονική πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη: Δεκάδες νεκροί από τη φωτιά σε κτίριο 16 ορόφων

Κωνσταντινούπολη
Φονική φωτιά σε κτήριο 16 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη
hurriyet

Το κλαμπ στο ισόγειο όπου σημειώθηκε η έκρηξη ήταν υπό ανακαίνιση και κλειστό για το Ραμαζάνι - Οι περισσότεροι νεκροί ήταν εργαζόμενοι στην ανακαίνιση

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κτήριο 16 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη.

Μέχρι στιγμής όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, από τους τρεις σοβαρά τραυματίες που νοσηλεύονταν, υπέκυψαν οι δυο, ανεβάζονταν τον αριθμό των νεκρών σε 29.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι, και προηγήθηκε έκρηξη δίπλα στη σκηνή στο νυχτερινό κέντρο που ονομάζεται Masquerade, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου 16 ορόφων, το οποίο ήταν υπό ανακαίνιση και κλειστό για το Ραμαζάνι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα περισσότερα από τα θύματα είναι εργαζόμενοι οι οποίοι έκαναν εργασίες ανακαίνισης, ενώ άγνωστα είναι τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά.

Μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά στο νυχτερινό κέντρο. Καθώς η φωτιά μεγάλωνε, το κλαμπ και το κτίριο γέμισαν καπνό. Όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κλαμπ και στο κτίριο εγκλωβίστηκαν μέσα. Κατόπιν ειδοποίησης, στο σημείο έσπευσαν πολλοί πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ιατρικά συνεργεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια με δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε από την πλευρά του ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 5 άτομα και η έρευνα ανατέθηκε σε 3 εισαγγελείς.

Ο πρόεδρος Ερντογάν ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή για τα όσα συμβαίνουν.

Σχετικές ειδήσεις