ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία - Επίθεση με μαχαίρι σε ιερέα: Πράξη τρομοκρατίας λέει η αστυνομία

Αυστραλία - Επίθεση με μαχαίρι σε ιερέα: Πράξη τρομοκρατίας λέει η αστυνομία

Η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σε μόλις 3 ημέρες

Η αυστραλιανή αστυνομία λέει ότι η επίθεση με μαχαίρι σε έναν Ασσύριο επίσκοπο εκκλησίας και ορισμένους οπαδούς στο Σίδνεϊ ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση εξετάζετια ως υποκινούμενη από θρησκευτικό εξτρεμισμό, καθώς η χώρα συγκλονίζεται από ένα δεύτερο περιστατικό μαχαιρώματος μέσα σε τρεις ημέρες.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του επισκόπου Mar Mari Emmanuel της εκκλησίας Assyrian Christ The Good Shepherd, όταν ένας άνδρας τον χτύπησε με μαχαίρι κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας που μεταδόθηκε ζωντανά τη Δευτέρα.

Το περιστατικό στο δυτικό προάστιο του Σίδνεϊ, Wakeley, πυροδότησε συγκρούσεις έξω από την εκκλησία μεταξύ της αστυνομίας και ενός εξαγριωμένου πλήθους οπαδών του επισκόπου που απαιτούν να τους παραδοθεί ο δράστης.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν έφηβο στο σημείο τη Δευτέρα και αναγκάζεται να τον κρατήσει στην εκκλησία για τη δική του ασφάλεια καθώς το πλήθος των πιστών που συγκεντρώθηκε έξω απειλεί την σωματική του ακεραιότητα.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν στοιχεία όσον αφορά τον εξτρεμισμό με θρησκευτικά κίνητρα», λέει η Αστυνομική Επίτροπος της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Κάρεν Γουέμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μετά από εξέταση όλου του υλικού, δήλωσα ότι ήταν τρομοκρατικό επεισόδιο».

Σχετικές ειδήσεις