ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Τσάβες και Καπρίλες στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Βενεζουέλα: Τσάβες και Καπρίλες στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Καράκας ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, στην τελευταία του εμφάνιση πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Ο Τσάβες χαιρέτισε την «Μπολιβαριανή χιονοστιβάδα» στη σύντομη, λόγω βροχής, ομιλία του και κάλεσε τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν από νωρίς την Κυριακή και να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

«Ο καθένας σας πρέπει να ψηφίσει τον Τσάβες στις 7 Οκτωβρίου», είπε.

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του, Ενρίκε Καπρίλες, ολοκλήρωσε τη προεκλογική του περιοδεία , στις πολιτείες του Κογιέδες, Απούρε και Λάρα, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας να αφήσουν κατά μέρος τη διαίρεση, την αντιπαράθεση και τις συγκρούσεις.

«Την επόμενη Κυριακή (...), το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε μια απόφαση: Αν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή που έχετε ή αν θέλετε μια καλύτερη ζωή», σημείωσε.

Ο Καπρίλες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανάγκασε δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για την υποστήριξη του προέδρου στο Καράκας.

«Την Κυριακή, κανείς δεν θα πρέπει να φορά πουκάμισο συγκεκριμένου χρώματος για να ασκήσει το δικαίωμα του» είπε, αναφερόμενος στο κόκκινο χρώμα που φορούν οι υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες.

Δείτε στο βίντεο την ογκώδη συγκέντρωση του Τσάβες: