ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ελλάδα αναγκάζεται να ξεπουλά την περιουσία της»

«Η Ελλάδα αναγκάζεται να ξεπουλά την περιουσία της»

Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ επιμένει για περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, ενώ η διάδοχός του Άνγκελα Μέρκελ με την ανοχή-βοήθεια της κυβέρνησης ετοιμάζει τους «τίτλους τέλους» του ελληνικού δράματος.

«Η κρίση απλώς αναγκάζει την Ελλάδα να ξεπουλά την περιουσία της», υποστήριξε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Sonntagszeitung», τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ πρόσθεσε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Σε ερώτηση σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην Νομισματική Ένωση, ο κ. Σρέντερ επανέλαβε ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι για απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως λέει, δεν είχε λόγο να αμφισβητήσει την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν μάλιστα «η Ελλάδα αποτελεί το λίκνο της Ευρώπης».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπήρχαν δομικά σφάλματα στην δημιουργία του ευρώ, η οποία δεν συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη πολιτική ενοποίηση.

«Τώρα είναι η ευκαιρία να αρθούν αυτά τα σφάλματα», επεσήμανε ο ίδιος.

«Οι Γερμανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι το συμφέρον μας σε μια κοινή αγορά και μια ενισχυμένη ολοκλήρωση είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο, πολιτικά ή οικονομικά», κατέληξε ο πρώην Καγκελάριος.

Τα όσα υποστηρίζει ο πρώην Καγκελάριος θα έπρεπε να αποτελούν τα βέλη της ελληνικής «φαρέτρας» στη μάχη των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση, πιστή ακόλουθος της γραμμής Μέρκελ, περί άλλα τυρβάζει...

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% προωθούν ΕΚΤ και ΔΝΤ

Σε λύση χωρίς «κούρεμα» για την Ελλάδα ελπίζει τη Δευτέρα η Μέρκελ

Μέρκελ: Η λιτότητα μονόδρομος για τη βιώσιμη ανάπτυξη