Η Βόρεια Κορέα τιμά τη μνήμη του Κιμ Γιονγκ-Ιλ

Η Βόρεια Κορέα τιμά τη μνήμη του Κιμ Γιονγκ-Ιλ

Λίγες ημέρες μετά την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν παρευρέθηκε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ σε επίσημη τελετή στη μνήμη του πατέρα του Κμ Γιονκ-Ιλ, ο οποίος πέθανε πριν από ένα χρόνο.

Η τελετή, στην οποία παρευρέθησαν χιλιάδες στελέχη και αξιωματούχοι του καθεστώτος, ακολούθησε τις στρατιωτικές εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, την Παρασκευή, στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ήταν πρόεδρος της χώρας από το 1994 ως τις 17 Δεκεμβρίου του 2011 που πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η οικογένεια Κιμ κυβερνά τη Βόρεια Κορέα από την ίδρυση του κράτους, το 1948. Πρόεδρος της χώρας ήταν τότε ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ, παππούς του Γιονγκ-Ουν.

«Η καρδιά του μεγάλου ηγέτη σταμάτησε να χτυπά, όμως ο Κιμ Γιονκ-Ιλ θα ζει για πάντα μαζί μας για να επαγρυπνεί για το λαμπρό μέλλον του λαού μας», δήλωσε ο επικεφαλής πρωτοκόλλου Κιμ Γιονγκ-Ναμ, πρωτότοκος γιος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

«Η επιτυχής εκτόξευση του δορυφόρου μας είναι ακόμα μια νίκη του στρατού και του λαού μας χάρη στην πιστή τήρηση των συμβουλών του μεγάλου ηγέτη μας (Κιμ Γιονγκ-Ιλ)», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει την εκτόξευση και άλλων πυραύλων