ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο Costa Concordia: Ένας χρόνος μετά

Ναυάγιο Costa Concordia: Ένας χρόνος μετά

Αύριο, Κυριακή 13 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concodria στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη.

Με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση για τους 32 νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας που θα ψαλεί αύριο στο σημείο, ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας δεσμεύτηκε ότι η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου θα γίνει το αργότερο τον Σεπτέμβριο.

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση, η οποία θα λάβει υπόψη τις συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους», σημείωσε ο Φράνκο Γκαμπριέλι, την ώρα που οι επιχειρήσεις για την ανέλκυση του πλοίου έχουν αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Οι αρχές είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι η επιχείρηση αυτή μπορεί να είχε ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου, αλλά νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η τελική προθεσμία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας Costa Crociere δήλωσαν σήμερα ότι η επιχείρηση ανέλκυσης του ναυαγίου θα στοιχίσει 400 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 100 εκατομμύρια περισσότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί προηγουμένως.