ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Αρχίζει παραγωγή τουρκικού μη επανδρωμένου αεροχήματος

Βίντεο: Αρχίζει παραγωγή τουρκικού μη επανδρωμένου αεροχήματος

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, η Τουρκία σκοπεύει εντός του τρέχοντος έτους να ξεκινήσει την παραγωγή σειράς του μη επανδρωμένου αεροχήματος Anka («Φοίνικας»).

Η απόφαση λήφθηκε αφού τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκε με επιτυχία όλο το προβλεπόμενο πρόγραμμα πτητικών και το πρόγραμμα κρίθηκε ώριμο να εισέλθει στη φάση της παραγωγής σειράς.

Περίπου 180 μηχανικοί απασχολήθηκαν στο πρόγραμμα του συγκεκριμένου μεσαίου ύψους πτήσης και μακράς εμβέλειας μη επανδρωμένου αεροχήματος το οποίο αποτελεί τουρκική εθνική σχεδίαση, σύμφωνα με το defencepoint.

Μάλιστα στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δημοσιευτεί συγκριτικές αναφορές του Anka σε σχέση με το ισραηλινό Heron οι οποίες μεταξύ των πλεονεκτημάτων του πρώτου αναφέρουν και την υψηλότερη σε σχέση με το Heron (200 έναντι 180 κιλών) δυνατότητα μεταφοράς φορτίου σε ύψος πτήσης 30.000 ποδών (περί τα 10.000 μέτρα).

Η παραγωγή σειράς του Anka αποτελεί ορόσημο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροχημάτων της γειτονικής χώρας που άρχισε το 2004 και ήδη έχει αποδώσει το μη επανδρωμένο Simsek («Αστραπή») που ήδη παράγεται σε σειρά.