ΚΟΣΜΟΣ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει την ισραηλινή κατοχή

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών καταδικάζει την ισραηλινή κατοχή

«Είμαστε αντίθετοι με την κατάληψη, όχι με το Ισραήλ», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Olav Fykse Tveit στο Κάιρο, προσθέτοντας ότι «το Συμβούλιο υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους, επειδή αυτό είναι το σωστό».

Ο Olav Fykse Tveit συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Άγγλων Κοπτών, που συνδέονται με την Αγγλικανική Εκκλησία, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο γ.γ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών δήλωσε: «Έχουμε απορρίψει το σιωνιστικό αίτημα ότι τα παλαιστινιακά εδάφη είναι δικά τους. Καλούμε όλους τους γείτονες να ζουν μαζί ειρηνικά σε αυτές τις χώρες.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που κατηγορούν το Ισραήλ ως εχθρικό κράτος. Είμαστε αντίθετοι με την κατάληψη των εδαφών, όχι με το Ισραήλ. Υποστηρίζουμε την ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης», όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Tveit αναφερόμενος στην ‘Αραβική Άνοιξη’, επεσήμανε ότι στις χώρες στις οποίες έγιναν επαναστάσεις, έχουν υποστεί σοβαρές αλλαγές και αυτές έχουν δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων. Πρόσθεσε ότι θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος μέχρι να επιστρέψει η φυσιολογική ζωή στις χώρες αυτές.