ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Τα κόμματα κυβερνητικού συνασπισμού έχουν κοινή θέση για όνομα

Σκόπια: Τα κόμματα κυβερνητικού συνασπισμού έχουν κοινή θέση για όνομα

«Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων- DUI, Αλί Αχμέτι με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μούσα Τζαφέρι και πολλά κομματικά στελέχη σκοπεύουν σε διπλωματική επίθεση, κατά την επίσκεψή τους, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

»Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, η αντιπροσωπεία αυτή θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το επίκεντρο της συζήτησης θα είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, προκειμένου η Νοτιοσλαβία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Εκπρόσωποι του DUI- συνεχίζει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα- θα συναντηθεί με το μεσολαβητή του ΟΗΕ για το όνομα, Μάθιου Νίμιτς , καθώς και με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

Σημαντική ήταν η δήλωση του Αρτάν Γκρούμπι, ο οποίος είναι επικεφαλής του γραφείου του Αλί Αχμέτι, που δήλωσε ότι ανάμεσα στο αλβανικό συγκυβερνών κόμμα- DUI και του σλαβικού VMRO-DPMNE, δεν υπάρχουν διαφορές για τη διαφωνία του ονόματος.

«Δεν πιστεύω ότι έχουμε διαφορές. Νομίζω ότι έχουμε μια κοινή θέση που έχει δημοσιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό και τον κ. Αλί Αχμέτι, αλλά και από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Έτσι, όλοι ενωμένοι θα επιτύχουμε τη λύση στη διαφορά που μας χωρίζει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», είπε ο Γκρούμπι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ράντιο Σλόμπονταν Εβρόπα.