ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη»

«Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη»

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας απέρριψε μία διαδικτυακή καμπάνια, που στόχο είχε την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και τον περιορισμό των διακρίσεων σε βάρος των ιερόδουλων.


Η καμπάνια, που είχε τίτλο «Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη», γρήγορα συγκέντρωσε κύμα επικρίσεων, καθώς -όπως πολλοί υποστήριζαν- εξυμνούσε την πορνεία.

Όμως και ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Αλεξάντρε Παντίλια, δεν συμφωνούσε με το σλόγκαν. «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στέλνει το υπουργείο». Επίσης προσέθεσε ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα απλά δοκιμαζόταν στην ιστοσελίδα του υπουργείου και πως δεν επρόκειτο να βγει ευρέως στη δημοσιότητα. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, η συγκεκριμένη καμπάνια απορρίφθηκε.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει τεράστια αύξηση του σεξοτουρισμού τα τελευταία χρόνια. Με τη φτώχεια να πλήττει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, πολλά νεαρά αγόρια και κορίτσια οδηγούνται κάθε χρόνο στην πορνεία. Οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο με εκστρατείες ενημέρωσης.