Απίστευτο: Στέλεχος των Tifanny’s έκλεψε κοσμήματα 2 εκατ. δολ

Απίστευτο: Στέλεχος των Tifanny’s έκλεψε κοσμήματα 2 εκατ. δολ

Την ενοχή του για την κλοπή κοσμημάτων αξίας τουλάχιστον 2 εκατ. δολαρίων ομολόγησε πρώην στέλεχος της γνωστής αλυσίδας κοσμηματοπωλείων Tifanny&Co.

Η 46χρονη Ίνγκριντ Λέντερχας-Όκουν, πρώην αντιπρόεδρος ανάπτυξης προϊόντων στην εταιρεία, ομολόγησε την ενοχή της για τη μεταφορά κλοπιμαίων, ένα μόλις μήνα αφότου είχε συλληφθεί από τις αρχές για κλοπή.

Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων, η αστυνομία βρήκε στην κατοχή της 46χρονης, βραχιόλια, σκουλαρίκια και μενταγιόν όλα κατασκευασμένα από πλατίνα ή χρυσό και διακοσμημένα με διαμάντια.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι είχε δοθεί άδεια στη Λέντερχας-Οκούν να διαχειρίζεται τα κοσμήματα, επειδή χρειαζόταν να τα δείχνει σε κατασκευαστές προκειμένου να γίνεται εκτίμηση του κόστους παραγωγής. Ωστόσο, η γυναίκα αντί να τα επιστρέφει, δήλωνε απώλεια ή ότι έχουν υποστεί ζημιές και ύστερα τα μεταπωλούσε.

Η ημερομηνία για την απόφαση του δικαστηρίου έχει οριστεί στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η διάρκεια φυλάκισης της 46χρονης αναμένεται να είναι μεταξύ 37 και 46 μηνών.