ΚΟΣΜΟΣ

Στάϊνμπρουκ: «Πείτε την αλήθεια» στην Ελλάδα

Στάϊνμπρουκ: «Πείτε την αλήθεια» στην Ελλάδα

Κριτική στην πολιτική της καγκελαρίου για την ευρωζώνη ασκεί ο υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάϊνμπρουκ.

Μιλώντας στην κομματική εφημερίδα των σοσιαλδημοκρατών Vorwärts, ο Στάϊνμπρυκ κατηγορεί τη Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους πολίτες τους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενο κούρεμα για την Ελλάδα. «Χρειάζεται η Ελλάδα νέο πρόγραμμα βοήθειας; Θα επιτρέψει (η Μέρκελ) να στηριχθούν οι τράπεζες με χρήματα απευθείας από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο; Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί» τονίζει ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Φωνές κριτικής και από την υποψήφια των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκχαρντ: «Η σκληρή πολιτική λιτότητας πνίγει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης στην Ελλάδα» λέει η πολιτικός των Πρασίνων στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger. Υποστηρίζει μάλιστα ότι «αν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιμείνει στην μονόπλευρη πολιτική της, τότε μάλλον θα γίνει κούρεμα το φθινόπωρο και ενώ θα συνεχίζεται η οικονομική κρίση».