ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Από βδομάδα επιστρέφει στα καθήκοντά της η πρόεδρος Κίρσνερ

Αργεντινή: Από βδομάδα επιστρέφει στα καθήκοντά της η πρόεδρος Κίρσνερ

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, θα επιστρέψει στα καθήκοντά της την επόμενη εβδομάδα μετά από σχεδόν έξι εβδομάδες απουσίας λόγω προβλημάτων υγείας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλφρέντο Σκοτσιμάρο.


Ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου διάβασε ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ότι η πρόεδρος δεν παρουσίασε «καμία σημαντική» καρδιακή αρρυθμία και βρίσκεται σε καλή καρδιαγγειακή κατάσταση. Όπως είπε η Φερνάντες ντε Κίρσνερ θα επιστρέψει στα προεδρικά της καθήκοντα στις 18 Νοεμβρίου.

Τα καρδιακά προβλήματα εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση ενδοκρανιακού αιματώματος.

Η Φερνάντες ντε Κίρσνερ που είναι πρόεδρος της Αργεντινής από το 2007, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον περασμένο μήνα, όταν οι γιατροί διέγνωσαν αιμάτωμα, το οποίο αναπτύχθηκε μετά από ένα τραυματισμό που είχε στο κεφάλι τον Αύγουστο.

Οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επέμβαση καθώς η πρόεδρος της χώρας υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους και ένα μούδιασμα στο αριστερό της χέρι.