ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Έξι οι νεκροί από βίαιη διένεξη μεταξύ δύο εμπόρων

Κίνα: Έξι οι νεκροί από βίαιη διένεξη μεταξύ δύο εμπόρων

Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και σκότωσαν σήμερα έναν έμπορο σε αγορά της πόλης Τσανγκσά, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουνάν της κεντρικής Κίνας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε σκοτώσει έναν ανταγωνιστή του έμπορο και είχε μαχαιρώσει περαστικούς στην προσπάθειά του να διαφύγει, ανακοίνωσε η αστυνομία, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.


Ο έμπορος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, μαχαίρωσε τέσσερα άτομα αφού προηγουμένως σκότωσε έναν άλλο έμπορο στη διάρκεια διένεξης που είχαν οι δύο για άγνωστο λόγο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η αστυνομία της Τσανγκσά.

Δύο περαστικοί εξέπνευσαν επί τόπου και οι άλλοι δύο αφού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Ωστόσο, επικρατεί σύγχυση σχετικά με το περιστατικό. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε αρχικά ότι μία "ομάδα αγνώστων οπλισμένων με μαχαίρια επιτέθηκαν σε πολίτες" στην αγορά, αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ δείχνουν αστυνομικούς να έχουν συλλάβει έναν άνδρα ο οποίος φαίνεται να ανήκει στην εθνοτική μειονότητα των μουσουλμάνων Ουιγούρων της Κίνας.

Το Νέα Κίνα και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη αλλά η αστυνομία της Τσανγκσά καμία.

Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, ένταση επικρατεί ακόμη στην Κίνα μετά την πολύνεκρη επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό της νοτιοδυτικής πόλης Κουνμίνγκ πριν από δύο εβδομάδες (και όχι δύο μήνες, όπως είχε μεταδοθεί σε προηγούμενο τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου που αναμεταδόθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ) κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 29 άνθρωποι και τραυματισθεί 140.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου απέδωσε την επίθεση σε ενόπλους από την δυτική περιφέρεια της χώρας, την Σιντζιάνγκ, που έχει μεγάλη κοινότητα Ουιγούρων.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Η αστυνομία σκότωσε ένα άτομο μετά την επίθεση με μαχαίρι

Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στην επαρχία Χουνάν της Κίνας