ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Η αστυνομία σκότωσε ένα άτομο μετά την επίθεση με μαχαίρι

Κίνα: Η αστυνομία σκότωσε ένα άτομο μετά την επίθεση με μαχαίρι

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε ένα άτομο σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στην κινεζική επαρχία Χουνάν, έπειτα από διένεξη μεταξύ δύο εμπόρων από την ταραγμένη δυτική περιφέρεια του Σιντζιάνγκ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Η εφημερίδα Βραδινές Ειδήσεις της Τσανγκσά, στην πόλη Τσανγκσά, την πρωτεύουσα της Χουνάν, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, ανέφερε τις λεπτομέρειες στο λογαριασμό της στον ιστότοπο Sina Weibo, το κινεζικό Twitter.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση, ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στον Weibo ο ραδιοσταθμός της Χουνάν που μεταδίδει ειδήσεις για την οδική κυκλοφορία, επικαλούμενος την αστυνομία της Τσανγκσά.

Σύμφωνα με τον εν λόγω ραδιοσταθμό, ένας από τους ύποπτους στο επεισόδιο, ένας πωλητής ψωμιού, ενεπλάκη σε λογομαχία μ' ένα πελάτη.
Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει επίσης πως, στο στάδιο αυτό, οι αρχές απορρίπτουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δύο μήνες μετά την πολύνεκρη επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό της νοτιοδυτικής κινεζικής πόλης Κουνμίνγκ, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 29 άνθρωποι και τραυματισθεί περίπου 140.

"Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί", δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματουχος της Τσανγκσά προσθέτοντας: "Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Συνέβη στη διάρκεια ενός καβγά σε αγορά".

Διαβάστε επίσης:

Τρεις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στην επαρχία Χουνάν της Κίνας