ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανική εκπομπή ξεμπροστιάζει την «επανάσταση» του Κιέβου!

Γερμανική εκπομπή ξεμπροστιάζει την «επανάσταση» του Κιέβου!

Σατιρική εκπομπή του κρατικού γερμανικού δικτύου ZDF σχολιάζει «έξω από τα δόντια» την «επανάσταση» του Κιέβου και ξεμπροστιάζει έναν-έναν τους πρωταγωνιστές της.

Η εκπομπή «Το Ίδρυμα» ξεκινάει με τους εξεγερμένους του Κιέβου, μία εκ των Ρωσίδων-επικριτών του Πούτιν- Pussy Riot, τη Γιούλια Τιμοσένκο σε αναπηρικό καροτσάκι, έναν φιλοναζιστή του «Δεξιού Τομέα» και έναν εθελοντή στα οδοφράγματα.

Ο εθελοντής καλείται να εξηγήσει την επανάσταση των Ουκρανών ενάντια στις διεφθαρμένες ηγεσίες. «Είμαστε φανατικοί δημοκράτες» υποστηρίζει κάνοντας λογοπαίγνιο με το νεοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας (NPD).

Όταν αναφέρεται σε έναν κουκουλοφόρο, που κρατάει μια μολότοφ, λέει «αυτός είναι του Δεξιού Τομέα (...) καλύτερα να μην ξέρουμε πολλά, όμως μας έφερε όπλα».

Μόλις ο κουκουλοφόρος νεοναζιστής ακούει ότι στα οδοφράγματα «είμαστε εθελοντές» εξεγείρεται: «Εθελοντές; Χωρίς χρήματα; Εγώ άλλα συμφώνησα» λέει, βγάζει την κουκούλα και φεύγει. Τον ακολουθεί η Pussy Riot, η οποία λέει στην Τιμοσένκο, «έλα, μπορείς να περπατήσεις». «Θαύμα, περπατάω!» φωνάζει και αποχωρεί και αυτή.

Η εκπομπή «Το Ίδρυμα» δεν διστάζει να πάει κόντρα στην επίσημη πολιτική της Μέρκελ για την Ουκρανία και να τα βάλει με την επιλεκτική ενημέρωση των γερμανικών ΜΜΕ.

«Η επανάσταση έχει οργανωθεί από επαγγελματίες, όπως ο Βιτάλι Κλίτσκο (...) Ξεχνάτε ότι αυτή τη μαριονέτα χρηματοδότησε το (γερμανικό) Ίδρυμα Αντενάουερ και ο Τζον ΜακΚέιν, πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, που το Δεκέμβριο ήταν στο Μαϊντάν. (...) Αυτός και το ίδρυμά του δουλεύουν εδώ και καιρό για να κάνουν την Ουκρανία μία οικονομική δύναμη με γεύση δημοκρατίας (...) Οι Αμερικάνοι έχουν επενδύσει 5 εκατ. δολάρια στην υποστήριξη του πραξικοπήματος».

«Ο Πούτιν το λέει αυτό» αντιτείνει ο εθελοντής-εξεγερμένος. «Όχι, η Βικτόρια Νούλαντ» απαντά ο αφηγητής. Τον Δεκέμβριο η Αμερικανίδα αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ήταν στο Κίεβο και μοίραζε ψωμί σε κόσμο, «φαντάσου να έκανε κάτι τέτοιο ο Πούτιν, να πάει δηλαδή στους νεαρούς του κινήματος Occupy Wall Street και να μοιράζει δολάρια».

Όσο για τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αυτά μεταδίδουν μόνο τις ειδήσεις που επιβεβαιώνουν τις «προβλέψεις» τους για τον «διαβολικό Πούτιν», κάνοντας παρομοιώσεις με τον Χίτλερ. Τις μεθόδους αυτές, όμως, χρησιμοποιούσε ο Γκέμπελς, υπενθυμίζει ο αφηγητής.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Βέτο Ρωσίας στις προθέσεις των ΗΠΑ να παρέμβουν στην Ουκρανία

Έτοιμη να ασκήσει βέτο στον ΟΗΕ η Ρωσία σχετικά με την πρόταση των ΗΠΑ

Αξιόνοφ: To 80% των κατοίκων της Κριμαίας θα ψηφίσει υπέρ της Ρωσίας

Βιτάλι Τσούρκιν: «Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο»

Οι δύο επιλογές των κατοίκων της Κριμαίας