ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Aπειλεί να μην παραδώσει το πλοίο «Mistral» στη Ρωσία

Γαλλία: Aπειλεί να μην παραδώσει το πλοίο «Mistral» στη Ρωσία

«Eάν ο Πούτιν συνεχίσει σε αυτήν την πορεία, η Γαλλία θα αξιολογήσει την ακύρωση της πώλησης του πλοίου τύπου ‘Mistral’» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Laurent Fabius, δήλωσε στο γαλλικό κανάλι TF1.

Το πλοίο το οποίο φτιάχνεται σε ναυπηγείο των γαλλικών ακτών του Ατλαντικού και έχει προγραμματισθεί η παράδοσή του να γίνει στο Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό σε τέσσερις μήνες.

Η ακύρωση της παράδοσης του ‘Mistral’, πρόσθεσε ο Φαμπιούς, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη Γαλλία, ωστόσο θα εξαρτηθεί από το επίπεδο των κυρώσεων που θα επιβάλουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Βρετανία.

Η παραγγελία αυτή του ρωσικού στρατού στα γαλλικά ναυπηγεία το 2011 που είναι ύψους 1 δις δολαρίων, είχε προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, από την άποψη ότι ήταν η πρώτη μεγάλη μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας της Δύσης προς τη Ρωσία.

Το ‘Mistral’ διαθέτει κατάστρωμα για 16 επιθετικά ελικόπτερα, καθώς και για 40 άρματα μάχης, 70 τεθωρακισμένων οχημάτων, τέσσερα αμφίβια σκάφη απόβασης και μπορεί να φιλοξενήσει 450 στρατιώτες.

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πυραύλους για αυτοάμυνα.

Απόδοση Βαλκανικό περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία προειδοποιεί: Οι δυτικές κυρώσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες