ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία προειδοποιεί: Οι δυτικές κυρώσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες

Η Ρωσία προειδοποιεί: Οι δυτικές κυρώσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε στον ομολογό του των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για το ζήτημα της Κριμαίας είναι «απαράδεκτες» και απείλησε με συνέπειες, ανέφερε η επίσημη Μόσχα.

Οι επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωμάτες συνομίλησαν τηλεφωνικά ώρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη συνθήκη στο Κρεμλίνο που κάνει τη χερσόνησο της Κριμαίας τμήμα της Ρωσίας, παρά την διεθνή κατακραυγή και τις αντιδράσεις από το Κίεβο και τη Δύση.

Οι κάτοικοι ( της Κριμαίας ) έκαναν μια δημοκρατική εκλογή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την οποία η Ρωσία αποδέχεται και σέβεται» ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαράδεκτες και δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες» συμπλήρωσε η ανακοίνωση. Οι παρατηρήσεις του ήταν ουσιαστικά επανάληψη των θέσεων που εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος ανέφερε ότι η δυτική προσπάθεια να εκφοβίσει τη Ρωσία με κυρώσεις θα πρέπει να θεωρηθεί ως επιθετική πράξη, και ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει.

Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι επανέλαβε τη θέση της Ουάσινγκτον ότι το δημοψήφισμα και η προσάρτηση της Κριμαίας είναι «παράνομη» και «απαράδεκτη», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

«Εμείς δεν το αποδεχόμαστε και γι αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει κόστος και συνέπειες», είπε η Ψάκι στην καθημερινή ενημέρωση . «Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε πρόσθετες κυρώσεις και εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε.: Καμία αναγνώριση της προσάρτησης Κριμαίας και Σεβαστούπολης

Πούτιν: Η Κριμαία «επιστρέφει» εκεί όπου ανήκει

Εισβολή σε ουκρανική στρατιωτική βάση - Νεκρός ένας Ουκρανός

Ο Τουρτσίνοφ δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας

Η Βρετανία διακόπτει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία