ΚΟΣΜΟΣ

«Γεια σας, είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος»

«Γεια σας, είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος»

Ο Τζο Μπάϊντεν, έχει πολλές φορές εκδηλώσει τα φιλελληνικά του συναισθήματα.

Διαβάστε το παρακάτω περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας του στο Οχάιο το 2012. Ο κ. Μπάϊντεν, σταμάτησε σε μια καφετέρια της πόλης Γουώρεν του Οχάιο για να πιεί έναν καφέ με τον ελληνοαμερικανό μάνατζερ της. Αντάλλαξε χειραψίες και φιλιά με όσους έσπευσαν να τον υποδεχτούν στην είσοδο του Μόκα Χάουζ και κατόπιν κατευθύνθηκε προς ένα τραπέζι στο οποίο ήξερε ότι κάθονταν πολίτες Ελληνικής καταγωγής.

Ο αντιπρόεδρος τους συστήθηκε λέγοντας: «Γεια σας. Είμαι ο Τζο Μπαϊντενόπουλος».

Ένας της παρέας που νόμισε πως επρόκειτο για φάρσα απάντησε λέγοντας: «Χαίρω πολύ, κι εγώ είμαι ο Πωλ Νιούμαν». Όλοι γέλασαν κι αμέσως μετά ο Τζο Μπάϊντεν πρόσθεσε: «Ρωτήστε τον Γιώργο και θα σας πει ποιος είναι ο πιο φιλέλληνας Ιρλανδικής καταγωγής Αμερικανός», δήλωσε υπονοώντας βέβαια τον εαυτό του. Κατόπιν ο κ. Μπάϊντεν κάθισε σε ένα τραπέζι για συζήτηση που δεν καταγράφτηκε από τις κάμερες.

Ο Τζο Μπάϊντεν έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκφράσει την εκτίμησή του για την Ελληνοαμερικανική κοινότητα και την Ελλάδα. Μάλιστα σε μια τελετή που είχε γίνει το 2009 στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής παλιγγενεσίας ο Τζο Μπάϊντεν είχε δηλώσει παρουσία του Προέδρου Ομπάμα και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρίου Δημητρίου: «Νοιώθω Έλληνας όχι μόνον την 25η Μαρτίου αλλά 365 μέρες τον χρόνο».

Το όνομα Τζο Μπαϊντενόπουλος είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο Τζο Μπάϊντεν, ο Ανδρέας Μάνατος, Πρόεδρος της Συντονισμένης Προσπάθειας του Ελληνισμού, αμέσως μετά τις εκλογές του 2008 σε άρθρο του που υποστήριζε πως η νέα ομάδα η οποία ανέλαβε τότε τον Λευκό Οίκο διακατέχεται από φιλελληνικά αισθήματα.

Το 2011 όταν επισκέφθηκε την Αθήνα, εξέφρασε την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν την Ελλάδα με κάθε τρόπο, σε κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, λίγο πριν από τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον περασμένο μήνα όταν συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, ενδιαφέρθηκε να μάθει για το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας

Ποιος είναι ο Τζο Μπάιντεν

O Joseph Robinette Biden, Jr., γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1942 στο Σκράντον στην Πενσυλβάνια και ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας Μπάιντεν. Το 1953 η οικογένεια του μετακόμισε στο Κλέιμοντ του Ντέλαγουερ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Delaware και από το Syracuse Law School και υπηρέτησε στο Συμβούλιο της Κομητείας του New Castle. Ήταν ένας από τους νεότερους ανθρώπους που εξελέγη σε ηλικία 29 χρονών, στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Απόδοση ΣΙΓΜΑ-Φωνή της Αμερικής

Διαβάστε επίσης

Στην Κύπρο σήμερα ο Τζον Μπάιντεν