ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Ολάντ: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Τη φρικιαστική δολοφονία του Γάλλου Ερβέ Γκουρντέλ, που απήχθη από τους Αλγερινούς μαχητές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαίωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους, πριν την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Ολάντ χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου πράξη «άνανδρη» και «απεχθή», ενώ υπογράμμισε την «αποφασιστικότητά» του στη μάχη εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο Γάλλος όμηρος, ο Ερβέ Γκουρντέλ, «δολοφονήθηκε με τρόπο άνανδρο, σκληρό, επαίσχυντο», τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους και πρόσθεσε ότι οι επιδρομές που εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα συνεχιστούν «για όσο καιρό χρειαστεί».

Με πρόσωπο σοβαρό, ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «ένα ειδεχθές έγκλημα οι αυτουργοί του οποίου θα τιμωρηθούν».

«Η αποφασιστικότητά μου είναι απόλυτη και αυτή η επίθεση δεν μπορεί παρά να την ενισχύσει» συνέχισε, αναφερόμενος στη στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Ιράκ.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον της τρομοκρατίας, παντού και κυρίως εναντίον της οργάνωσης που ονομάζεται Ντάες (σ.σ. το ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) που σπέρνει το θάνατο στο Ιράκ και τη Συρία», υπογράμμισε, γνωστοποιώντας ότι θα συγκαλέσει αύριο (25/9) Συμβούλιο Άμυνας στα Ηλύσια…

Διαβάστε ακόμα:

Βέλγιο και Ολλανδία συνδράμουν κατά του ΙΚ - Απειλές δέχονται οι πιλότοι

Τζιχαντιστές απειλούν Γερμανούς ομήρους στις Φιλιππίνες (pic)

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο! (pics+vid)