ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές απειλούν Γερμανούς ομήρους στις Φιλιππίνες (pic)

Τζιχαντιστές απειλούν Γερμανούς ομήρους στις Φιλιππίνες (pic)

Καμία διάθεση «να αλλάξει την πολιτική του στο Ιράκ και τη Συρία», μετά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ισλαμιστές εξτρεμιστές απειλούν τη ζωή ενός Γερμανού πολίτη, ο οποίος κρατείται όμηρος στις Φιλιππίνες, δεν έχει το Βερολίνο, όπως τόνισε εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Έχουμε δει την αναφορά του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, σύμφωνα με το οποίο ισλαμιστές μαχητές από τις Φιλιππίνες έχουν απαγάγει δύο Γερμανούς και απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον έναν εκ των δύο», δήλωσε η εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας:

«Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει σε ισχύ ένα δίκτυο αντιμετώπισης της κρίσης (...) με στόχο να επιτευχθεί η απελευθέρωσή τους».

Το SITE δημοσίευσε χθες (23/9) μία φωτογραφία, που αποδίδεται στην ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ των Φιλιππίνων, στην οποία ένας μαχητής με καλυμμένο το πρόσωπό του και μία μαχαίρα στο χέρι, βρίσκεται δίπλα σε έναν λευκό άνδρα με γκρίζα μαλλιά.

Σύμφωνα με την αμερικανική ανεξάρτητη οργάνωση παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων, οι Φιλιππινέζοι μαχητές απαιτούν λύτρα ύψους 4,37 εκατομμυρίων ευρώ (250 εκατομμύρια πέσο Φιλιππίνων), αλλά και τον τερματισμό της γερμανικής στήριξης στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ισλαμιστές μαχητές απειλούν ότι θα σκοτώσουν έναν από τους δύο Γερμανούς ομήρους, εάν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους σε διάστημα 15 ημερών.

Διαβάστε ακόμα:

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο! (pics+vid)