ΚΟΣΜΟΣ

Βολές από τη Γαλλία στην Ε.Ε. για την ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους

Βολές από τη Γαλλία στην Ε.Ε. για την ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους

Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ακραία ριζοσπαστικοποίηση των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία επέρριψε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας η παθητικότητα που επέδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια αυτών των σχεδόν τεσσάρων ετών του εμφυλίου πολέμου της Συρίας επέτρεψε τη δημιουργία εσωτερικού χάους και εμμέσως ενθάρρυνε τη ριζοσπαστικοποίηση των μαχητών που πολεμούσαν κατά του καθεστώτος του πρόεδρου Μπασάρ αλ Ααντ.

«Όπως και πολλοί άλλοι η Γαλλία είχε ζητήσει την ανάληψη δράσης εδώ και τρία χρόνια» είπε ο Λοράν Φαμπιούς κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης υψηλού επιπέδου με μέλη της συριακής αντιπολίτευσης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του OHE.

«Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παθητικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θρέψει το χάος που εξαπλώθηκε από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και έχει ... κατά μία έννοια οδηγήσει ή τουλάχιστον επιτρέψει αυτή τη ριζοσπαστικοποίηση», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα:

Ομπάμα: Θα εξολοθρεύσουμε το Ισλαμικό Κράτος