ΚΟΣΜΟΣ

Γάμος 12χρονης με 37χρονο στην «πολιτισμένη» Ευρώπη

Γάμος 12χρονης με 37χρονο στην «πολιτισμένη» Ευρώπη

Η είδηση από μόνη της προκαλεί σοκ. Ένα κορίτσι 12 ετών, ετοιμάζεται αύριο, Σάββατο 11 Οκτωβρίου να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με έναν 37χρονο.

Και μην πάει ο νου σας σε καμία χώρα που ασπάζεται το Ισλάμ και κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό. Το μυστήριο θα τελεστεί στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Νορβηγία.

Το μικρό κορίτσι διέδωσε την είδηση μέσω του προσωπικού της blog: «Γεια σας. Ονομάζομαι Thea και είμαι 12 ετών. Παντρεύομαι σε ένα μήνα», είχε γράψει τον Σεπτέμβρη η μικρή κοπέλα, προκαλώντας την κοινή γνώμη της Νορβηγίας.

norbigia5-495x410

Η αστυνομία της χώρας προσπάθησε να αποτρέψει το γεγονός, καθώς τόσο αυτή, όσο και η Πρόνοια αντέδρασαν άμεσα προκειμένου να αποτρέψουν αυτό τον γάμο. Στα social media η είδηση αναπαράγεται ολοένα και περισσότερο, με τους χρήστες να δηλώνουν τον αποτροπιασμό τους για την απόφαση του γαμπρού, να παντρευτεί ένα 12χρονο κορίτσι.

Και το πιο τραγικό απ' όλα; Ο γάμος θα γίνει την ημέρα που ο ΟΗΕ έχει κηρύξει Παγκόσμια Ημέρα για τα Κορίτσια. Στη Νορβηγία έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια στην ιστοσελίδα stoppbryllupet.no. Εκεί καλούνται όσοι είναι αντίθετοι με τον γάμο αυτό, να αφήσουν το σχόλιό τους.