ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο καταδρομέας που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν

Αυτός είναι ο καταδρομέας που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν

Για τους περισσότετους Αμερικανούς είναι ένας ήρωας, ο οποίος έχει αποτελεί μάλιστα πηγή έμπνευσης για διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές.

Σε δημοσίευμά της η Daily Mail παρουσιάζει τον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη και έδωσε τη χαριστική βολή στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Πρόκειται για τον καταδρομέα Ρομπ Ο' Νιλ, ο οποίος ήταν μέλος της γνωστής πλέον "Team six", της ομάδας που εκτέλεσε την αποστολή κατά του αρχηγού της Αλ Κάιντα, στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν εκείνος που πυροβόλησε τρεις φορές τον Μπιν Λάντεν.

Το πρόσωπο του Ο'Νιλ αποκαλύφθηκε έπειτα από συνέντευξή του στο πρακτορείο Φοξ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο απόστρατος, έπειτα από 16 χρόνια υπηρεσίας, καταδρομέας, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα με την ασφάλισή του και έτσι πήρε την απόφαση να μιλήσει δημοσίως, εξοργίζοντας το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι οι Αμερικανοί έχουν αφήσει να διαρρεύσουν ελάχιστες επιλεγμένες πληροφορίες στον Τύπο για την επιχείρηση, η οποία αποτέλεσε και αντικείμενο της ταινίας «Zero Dark Thirty».

Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά, για την επιχείρηση, ενώ αναφέρεται ότι οι καταδρομείς κατέστρεψαν ακόμη και ένα από τα ελικόπτερά τους που αντιμετώπισε πρόβλημα ώστε να μην αποκαλυφθεί η τεχνολογία με την οποία ήταν εξοπλισμένο.

Ο 38χρονος σήμερα άνδρας από την Μοντάνα των ΗΠΑ είναι ένα από τα πλέον παρασημοφορημένα μέλη των Seals του αμερικανικού στρατού, όμως πλέον, μετά τις αποκαλύψεις του, μάλλον θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με τις αρχές.

Σχετικές ειδήσεις