ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Υποψίες ότι τα Σκόπια κάνουν επανεξαγωγή φρούτων

Ρωσία: Υποψίες ότι τα Σκόπια κάνουν επανεξαγωγή φρούτων

O αρμόδιος φορέας ασφάλειας τροφίμων της Ρωσίας έχει βάσιμες υποψίες ότι μέσω των Σκοπίων γίνεται επανεξαγωγή φρούτων και λαχανικών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, τα οποία επικαλούνται σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού φορέα, Αλεξέι Αλεξένκο στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "Ria novosti".


Εκπρόσωποι του ρωσικού φορέα ασφάλειας τροφίμων αναμένεται να έχουν σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της πρεσβείας των Σκοπίων στη Μόσχα για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξένκο, οι ρωσικές αρχές θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους εκπροσώπους της πρεσβείας των Σκοπίων για τις υποψίες σχετικά με την επανεξαγωγή στη Ρωσία φρούτων και λαχανικών από ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της χώρας, ευελπιστώντας ότι η Μόσχα και τα Σκόπια θα δημιουργήσουν τους απαραίτητους μηχανισμούς που θα αποτρέψουν τη συνέχιση μιας τέτοιας κατάστασης.

Νωρίτερα, ο ρωσικός φορές ασφάλειας τροφίμων είχε αναφέρει ότι, λόγω υποψίας για επανεξαγωγή ευρωπαϊκών προϊόντων, μπορεί να επιβάλει απαγόρευση στις εισαγωγές λαχανικών και φρούτων από την Αλβανία και περιορισμούς στις εισαγωγές κρέατος από το Μαυροβούνιο.

Η Ρωσία, από τις 7 Αυγούστου, έχει επιβάλει απαγορεύσεις στις εισαγωγές μεγάλου αριθμού τροφίμων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από άλλες χώρες, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε κυρώσεις προς τη Μόσχα, λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.

Σχετικές ειδήσεις