ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Στους 11 οι νεκροί στις διαδηλώσεις

Αίγυπτος: Στους 11 οι νεκροί στις διαδηλώσεις

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της Αιγύπτου, οι νεκροί από τις διαδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης κατά του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 έφτασαν στους έντεκα.

Η επέτειος είναι μία δοκιμή για το κατά πόσον οι ισλαμιστές και οι φιλελεύθεροι ακτιβιστές, που έχουν υποστεί σκληρή καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας, είναι αποφασισμένοι να αντικρούσουν γι̉ άλλη μια φορά την υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες κυβέρνηση. Οι δυνάμεις ασφαλείας καταστέλλουν τη διαφωνία αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας τον Ιούλιο του 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

Δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά την επέτειο της εξέγερσης πέρυσι που επικεντρώθηκε γύρω από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και φαίνεται ότι το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και φέτος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών κατά τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στην Αίγυπτο αυξήθηκε στους 11, δήλωσαν πηγές ασφαλείας. Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις απέτυχαν να περιορίσουν τις διαδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του 2011 που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, με συνέπεια τον τραγικό απολογισμό.

Σχετικές ειδήσεις