ΚΟΣΜΟΣ

Ταινία για τη ζωή της Άνγκελα Μέρκελ

Ταινία για τη ζωή της Άνγκελα Μέρκελ

Μπορεί να μην είναι και το πιο αγαπητό πολιτικό πρόσωπο στη χώρα μας, ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ είναι ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα του πλανήτη και φαίνεται ότι ενέπνευσε τον Ντιρκ Κουρμπγιουβάιτ, δημοσιογράφο του Der Spiegel, να γράψει ένα σενάριο για τη ζωή της, που θα γυριστεί μάλιστα σύντομα σε ταινία και θα προβληθεί το 2017 στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η γερμανική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, AVE Gesellschaft für Fernsehproduktion mbH, αποκάλυψε τα σχέδιά της να γυρίσει μια ταινία γύρω από τη ζωή και την καριέρα της «σιδηράς κυρίας» της Γερμανίας.

Η διεθνής συμπαραγωγή, που θα έχει τον τίτλο «Άνγκελα Μέρκελ», αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017, τη χρονιά δηλαδή κατά την οποία θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Το πρόσωπο που θα υποδυθεί την καγκελάριο, όπως επίσης και το υπόλοιπο καστ, θα ανακοινωθούν μέχρι το φθινόπωρο, ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής.

Κόρη πάστορα, που μεγάλωσε στην πρώην Ανατολική Γερμανία, κάτοχος διδακτορικού φυσικής, η Μέρκελ, ηλικίας 60 ετών, συχνά παρουσιάζεται ως η πλέον ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

«Πρόκειται για την πλέον συναρπαστική πολιτική προσωπικότητα της εποχής μας» υποστήριξε ο δημοσιογράφος που υπογράφει το σενάριο. Ο Κουρμπγιουβάιτ «είναι ένας εξαιρετικός γνώστης της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας [...] Γνωρίζει πολύ καλά την καγκελάριο» επισήμανε ο Ουάλιντ Ναξμπάντι, διευθυντής της AVE, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις