ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Airbus στη Γαλλία: Τα ονόματα των επιβατών

Συντριβή Airbus στη Γαλλία: Τα ονόματα των επιβατών

Τη στιγμή που η Germanwings δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα την επίσημη λίστα με τα ονόματα των 144 επιβατών (εκ των οποίων δύο μωρά) και των 6 μελών του πληρώματος του μοιραίου Airbus, το BBC με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αναφέρει ορισμένα από τα ονόματα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Αναφερόμενος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «στις εθνικότητες που έχουν επιβεβαιωθεί», ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς υπενθύμισε την Τετάρτη ότι τα περισσότερα θύματα είναι «Γερμανοί και Ισπανοί». «Όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω λάβει, υπάρχουν και άλλες επιβεβαιωμένες εθνικότητες, που είναι κάτοικοι Αργεντινής, Αυστραλίας, Βελγίου, Κολομβίας, Δανίας, Βρετανίας, Ισραήλ, Ιαπωνίας, Μαρόκου, Μεξικού και Ολλανδίας», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε ακόμη έναν εντελώς οριστικό κατάλογο, όμως αυτό έχει σχέση με τις διαδικασίες (που πρέπει να ακολουθήσουν) οι αεροπορικές εταιρείες», εξήγησε ο Φαμπιούς. «Κανονικά η χώρα από την οποίο απογειώθηκε το αεροπλάνο, σε αυτή την περίπτωση η Ισπανία, πρέπει να δώσει τις πληροφορίες, όμως πρέπει επίσης να γίνουν και επιβεβαιώσεις», διευκρίνισε.

«Εναπόκειται στην εταιρεία Lufthansa καθώς και στις ισπανικές και γερμανικές αρχές να δώσουν, ελπίζω το συντομότερο δυνατό, το σύνολο των στοιχείων αυτών», επεσήμανε ο Βαλς.

Ο Ισπανός υφυπουργός Ασφάλειας Φρανσίσκο Μαρντίνεθ υποστήριξε ότι τουλάχιστον 49 Ισπανοί επέβαιναν στο Airbus που συνετρίβη.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ταυτοποιήσει 49 Ισπανούς», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αφού εξήγησε ότι οι αρχές κατάφεραν να καταρτίσουν αυτό τον κατάλογο συγκρίνοντας τη λίστα επιβατών με τα στοιχεία που έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Παράλληλα η εταιρεία Germanwings επεσήμανε ότι τουλάχιστον 72 Γερμανοί είναι μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας, ανάμεσά τους και 16 μαθητές ενός λυκείου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Germanwings Τόμας Βίνκελμαν μίλησε για 35 Ισπανούς πολίτες, αλλά διευκρίνισε ότι η εθνικότητα κάποιων επιβατών δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η Lufthansa έχει προγραμματίσει δυο ειδικές πτήσεις για τους συγγενείς των θυμάτων από το Ντίσελντορφ και τη Βαρκελώνη με προορισμό τη Μασσαλία. Δύο λεωφορεία από την Ισπανία αναμένεται να φθάσουν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αναγνώριση των θυμάτων θα πάρει «ημέρες και εβδομάδες», προειδοποίησε η γαλλική δικαιοσύνη, ενώ η Interpol ανακοίνωσε ότι αποστέλλει μια ομάδα ειδικών στον τόπο όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί τους.

Αυτή είναι η λίστα με τα ονόματα των θυμάτων, όπως τα δημοσιεύει το BBC, τη στιγμή που οι γερμανικές αρχές δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

- Carol Friday από την Αυστραλία. Ταξίδευε με το γιο της Creig.

- Marina Bandres Lopez-Belio από τη Βρετανία.

- Paul Andrew Bramley, Βρετανία.

- Martyn Matthews, Βρετανία.

- Maria Radner, Γερμανίδα τραγουδίστρια της όπερας, ταξίδευε με το γιο και το σύζυγό της.

- Oleg Bryjak, Γερμανός τραγουδιστής της όπερας.

- Οι 16 μαθητές του σχολείου Joseph-Koenig Gymnasium στο Haltern της Γερμανίας.

- Christian Driessens, Βέλγιο.

- Eyal Baum, Ισραήλ.

- Milad Eslami και Hossein Jawadi, δημοσιογράφοι από το Ιράν.

- Yvonne Selke και η ανήλικη κόρη της Emily Selke, από τις ΗΠΑ.

- Maria del Pilar Tejada και Luis Eduardo Medrano, από την Κολομβία.

- Sebastian Gabriel Greco και Gabriela Luján Maumus, από την Αργεντινή.

- Daniela Ayón, Dora Isela Salas και Carles Milla, από το Μεξικό.

Σχετικές ειδήσεις