ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Έφοδος ενόπλων σε ξενώνα που φιλοξενούνται ξένοι

Αφγανιστάν: Έφοδος ενόπλων σε ξενώνα που φιλοξενούνται ξένοι

Φόβοι για θύματα ή ομήρους, μετά την έφοδο ενόπλων σε έναν ξενώνα στην Καμπούλ όπου συχνάζουν ξένοι.

«Τρεις ή τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στον ξενώνα Park Palace. Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σπεύσει» στο σημείο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας, που πρόσθεσε ότι οι φύλακες του κτιρίου ανταπέδωσαν τα πυρά.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αντηχούν πυροβολισμοί περιμετρικά του κτιρίου, που βρίσκεται στη συνοικία Κολόλα Πούστα στην Καμπούλ.

Ένας εργαζόμενος στον ξενώνα, που είχε κρυφτεί σε ένα δωμάτιο προτού καταφέρει να διαφύγει, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τουλάχιστον 5 ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και να είναι αιμόφυρτοι, δε μπόρεσε ωστόσο να διευκρινίσει εάν είχαν τραυματιστεί ή είχαν σκοτωθεί.

Πολλές εξέχοντες ξένοι πολίτες βρίσκονταν εντός του κτιρίου όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί, «κυρίως Ινδοί και Τούρκοι επισκέπτες» σύμφωνα με έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μία εκδήλωση με παραδοσιακή αφγανική μουσική επρόκειτο να γίνει στον ξενώνα.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Άμπντουλ Ράχμαν Ραχίμι είπε ότι βρίσκεται περιμετρικά του κτιρίου απ' όπου ακούγονται πυροβολισμοί.

Όπως είπε ο Ραχίμι, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχειρούν να εισέλθουν στο κτίριο.
Σύμφωνα με τον εργαζόμενο που μπόρεσε να ξεφύγει, άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι είσοδοι του ξενώνα έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που σημειώνεται σήμερα στο Αφγανιστάν.

Νωρίτερα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε μία συνάντηση μουσουλμάνων ιερωμένων στην επαρχία Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 7 άνθρωποι, γνωστοποίησε η αστυνομία.

Το Συμβούλιο της Ουλεμά, η ανώτατη θρησκευτική αρχή σε μια βαθιά συντηρητική χώρα, στοχοθετήθηκε αφού είχε επανειλημμένα εκφράσει τη στήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας που πολεμούν τους μαχητές Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις