ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Οι Αρχές συνέλαβαν 12 υπόπτους για την επίθεση στη Σους

Τυνησία: Οι Αρχές συνέλαβαν 12 υπόπτους για την επίθεση στη Σους

Δώδεκα άτομα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την επίθεση στην Τυνησία και συγκεκριμένα σε παραλία της πόλης Σους, συνέλαβαν οι Αρχές της Τυνησίας, οι οποίος αναζητούν δύο ακόμη υπόπτους που εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στην Λιβύη, μαζί με τον δράστη της επίθεσης.

Συνολικά 38 ξένοι, στην πλειονότητά τους Βρετανοί τουρίστες, σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτή ενός ενόπλου την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία. Τον Μάρτιο άλλοι δύο ένοπλοι σκότωσαν 21 ανθρώπους στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, προτού πέσουν και αυτοί νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

«Πρόκειται για μια ομάδα που εκπαιδεύτηκε στην Λιβύη και που είχε τον ίδιο στόχο. Δύο επιτέθηκαν στο Μπάρντο και ένας στην Σους», δήλωσε ο υπουργός Κοινοβουλευτικών Σχέσεων Λάζαρ Ακρέμι. «Η αστυνομία αναζητά άλλους δύο».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ο συνολικός αριθμός των υπόπτων που έχουν συλληφθεί μετά την επίθεση της Παρασκευής ανέρχεται σε δώδεκα.

Σύμφωνα με τις τυνησιακές Αρχές, οι δράστες των επιθέσεων στην Σους και το μουσείο Μπάρντο έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση στα τέλη του περασμένου έτους σε ένα τζιχαντιστικό στρατόπεδο στην νότια Λιβύη.

Σχετικές ειδήσεις