ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση ΜΗ370: «Σχεδόν βέβαιο» πως τα συντρίμμια ανήκουν στο μοιραίο Boeing

Πτήση ΜΗ370: «Σχεδόν βέβαιο» πως τα συντρίμμια ανήκουν στο μοιραίο Boeing

«Σχεδόν βέβαιο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν να επιπλέουν στα ανοιχτά της Ρεϊνιόν, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στο νησί της Μαδαγασκάρης, ανήκουν στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Κανένα ίχνος δεν έχει βρεθεί από την πτήση MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

Δηλώσεις, εκτιμήσεις και εικασίες δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες για την προέλευση του αναπάντεχου ευρήματος.

wing

Η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) εξετάζει το συγκεκριμένο μέρος αεροσκάφους αν και, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί αν προέρχεται από την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH370.

Άλλη πηγή ότι το κομμάτι που ξεβράστηκε στην ακτή είναι από αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 777, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι από το MH370.

Σύμφωνα με το Ασόσιεϊτεντ Πρες, ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν "σχεδόν σίγουροι" ότι το κομμάτι είναι από το ίδιο μοντέλο όπως αυτό της πτήσης MH370, και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Μπόινγκ 777.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, είπε το Ρόιτερς, το κομμάτι φαίνεται να είναι περίπου 2-2.5 μέτρα σε μήκος.

ftero

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση MH370 εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβάτες και προσωπικό ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Η εξαφάνισή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας της αεροπορίας. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Κινέζοι υπήκοοι.

Σχετικές ειδήσεις