ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ένα μέλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης και δύο αντάρτες νεκροί

Αφγανιστάν: Ένα μέλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης και δύο αντάρτες νεκροί

Ολονύχτια μάχη που εκτυλίχθηκε σε βάση την οποία χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις στην Καμπούλ είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός μέλος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης και δύο ενόπλων, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.

Προηγήθηκε επίθεση στις εγκαταστάσεις CampIntegrity, την οποία ακολούθησε σειρά επιθέσεων σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπράιαν Τράιμπους, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΝΑΤΟϊκής αποστολής «Αποφασιστική Υποστήριξη» στη χώρα.

«Ένα μέλος της “Αποφασιστικής Υποστήριξης” και δύο ένοπλοι δράστες σκοτώθηκαν», αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του χωρίς να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες.

Από το πρωί της Παρασκευής (7/8) δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κύμα επιθέσεων που σημειώθηκε στην Καμπούλ, το πρώτο μετά την ανάδειξη του διαδόχου του μουλά Όμαρ στην ηγεσία των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη για την πρώτη επίθεση, με ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, η οποία σκότωσε 15 ανθρώπους και τραυμάτισε 248 σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Αντίθετα ανέλαβαν την ευθύνη για τη δεύτερη, κατά την οποία 20 εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν ένας άνδρας που φορούσε στολή εκπαιδευόμενου πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσά τους.

Σχετικές ειδήσεις