ΚΟΣΜΟΣ

Η τρικλοποδιά της εικονολήπτριας βρήκε… δουλειά στον Σύριο πρόσφυγα

Η τρικλοποδιά της εικονολήπτριας βρήκε… δουλειά στον Σύριο πρόσφυγα

Στην Ισπανία, προκειμένου να δουλέψει σε μια σχολή προπονητών ποδοσφαίρου, προσκλήθηκε ο Σύρος πρόσφυγας στον οποίο έβαλε τρικλοποδιά μια Ουγγαρέζα εικονολήπτρια την περασμένη εβδομάδα, ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς με το μικρό γιο στην αγκαλιά του.

Η ιστορία του Σύριου πρόσφυγα προσέλκυσε διεθνή προσοχή, καθώς το βίντεο που τον απαθανάτιζε να πέφτει με το παιδί του στα χέρια, ανάμεσα σε δεκάδες πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους αστυνομικούς στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας σάλο στα Μέσα ενημέρωσης, αλλά και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η εικονολήπτρια, η οποία εργαζόταν για έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Ουγγαρίας, απολύθηκε μετά το σάλο που προκάλεσε η κίνησή της να απλώσει το πόδι καθώς περνούσε από μπροστά της ο άνδρας με το παιδί του στην αγκαλιά.

Ο επικεφαλής ωστόσο μιας σχολής προπονητών ποδοσφαίρου στη Χετάφε, λίγο έξω από τη Μαδρίτη, ανακάλυψε ότι ο άνδρας αυτός έκανε την ίδια δουλειά στη Συρία και αποφάσισε να του προσφέρει την ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

«Είχαμε την ιδέα να βοηθήσουμε έναν συνάδελφο προπονητή», δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Γκαλάν, ο διευθυντής της σχολής Cenafe, στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Σύμφωνα μάλιστα με το ραδιοφωνικό σταθμό, η τοπική κυβέρνηση θα προσφέρει και στέγη στον Οσάμα Άμπντουλ Μόχσεν, ο οποίος ταξιδεύει με τρένο μαζί με τον γιο του, τον Ζαΐντ, προς την Ισπανία.

Παράλληλα, ο ραδιοφωνικός σταθμός διευκρίνισε πως οι τοπικές αρχές εργάζονται ώστε να μπορέσει και η υπόλοιπη οικογένειά του να μεταβεί στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον Γκαλάν, η σχολή προπονητών θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Σύρο, το γιο του, καθώς επίσης και τη σύζυγό του, την κόρη του και τον άλλο του γιο, που βρίσκονται στην Τουρκία, να λάβουν άσυλο στην Ισπανία.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαδρίτη έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί πάνω από 17.000 πρόσφυγες από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη, αφού εγκατέλειψαν τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές.

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες οικογένειες από τη Συρία έχουν εμπλακεί στη χειρότερη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας. Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία της Ουγγαρίας έκανε χρήση αντλιών εκτόξευσης νερού υπό πίεση και δακρυγόνων για να απωθήσουν πρόσφυγες και μετανάστες να μπουν στο έδαφος της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις