ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κάμερον απολογείται για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ο Κάμερον απολογείται για το σκάνδαλο των υποκλοπών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση του βρετανικού κοινοβουλίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών της εφημερίδα News of the World...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση του βρετανικού κοινοβουλίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών της εφημερίδα News of the World, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να δηλώνει τα εξής κατά την εναρκτήρια ομιλία του:

«Ο αριθμός 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ) δημοσιοποίησε την πλήρη ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ανάμεσα στον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου και στον Τζον Γέιτς και αυτή δείχνει ότι οι συνεργάτες μου συμπεριφέρθηκαν απολύτως σωστά», δήλωσε ο Κάμερον, υπερασπιζόμενος τον τρόπο με τον οποίο οι συνεργάτες του συνεργάστηκαν με την αστυνομία για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και της δωροδοκίας στις εφημερίδες του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Επίσης, προσέθεσε ότι δεν παραβιάστηκαν οι κανονισμοί του κοινοβουλίου για τη συμπεριφορά των υπουργών.

Ωστόσο, δήλωσε «εξαιρετικά λυπημένος» για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφασή του να προσλάβει τον Άντι Κόλσον ως επικοινωνιακό σύμβουλο, πρώην στέλεχος του ομίλου Μέρντοχ.

Παραδέχτηκε επίσης ότι με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα προχωρούσε στην πρόσληψη του πρώην διευθυντή της εφημερίδας News of the World.

«Ήταν δική μου απόφαση και παίρνω όλη την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάμερον.