ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες - Ομπάμα: Θα συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε τους τζιχαντιστές

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες - Ομπάμα: Θα συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε τους τζιχαντιστές

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την υποστήριξή του μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους, είχε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα -Ο δυτικός συνασπισμός θα συνεχίσει να πλήττει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο πρόεδρος επαναβεβαίωσε την απαρασάλευτη υποστήριξη των ΗΠΑ στο Βέλγιο και προσέφερε κάθε απαραίτητη υποστήριξη στην έρευνα για αυτές τις επιθέσεις και την προσαγωγή των υπεύθυνων ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εμφάνισής του στην Αβάνα - όπου πραγματοποιεί μια ιστορική επίσημη επίσκεψη — κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για να ηττηθεί η τρομοκρατία, τονίζοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές των Αμερικανών κατευθύνονται στα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή πίστης, εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα σε δημόσια εμφάνισή του στην πρωτεύουσα της Κούβας, προσθέτοντας:

«Μπορούμε (να επικρατήσουμε) και θα επικρατήσουμε έναντι αυτών οι οποίοι απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε πως ο δυτικός συνασπισμός (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) θα συνεχίσει να πλήττει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο.

Η συμμαχία θα συνεχίσει «να πλήττει το ΙΚ και πρόκειται να τους κυνηγήσουμε», δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ στην Αβάνα, μεταξύ της εθνικής ομάδας της Κούβας και της ομάδας Tampa Bay Rays.

«Η αντίληψη ότι οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων ανθρώπων όπως αυτή, ξεπερνά κάθε λογική», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ενώ παρευρισκόταν στον αγώνα μπέιζμπολ, ως μέρος της ιστορικής του επίσκεψης στην Κούβα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον δήλωσε, τέλος, από την πλευρά του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στη διάθεση τους μυστικές πληροφορίες που να αποτελούν ένδειξη ενός σχεδίου διεξαγωγής επίθεσης εντός των αμερικανικών συνόρων, παρόμοιας με αυτής των Βρυξελλών.

«Επί του παρόντος, δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη αξιόπιστη απειλή κανενός σχεδίου διεξαγωγής παρόμοιων επιθέσεων εδώ στις ΗΠΑ», σημείωσε ο Τζόνσον.

Σχετικές ειδήσεις