ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν τα κρούσματα βιασμών στα αυστραλιανά πανεπιστήμια

Σοκάρουν τα κρούσματα βιασμών στα αυστραλιανά πανεπιστήμια

Απίστευτο! Eπτά στους 10 φοιτητές από 39 αυστραλιανά πανεπιστήμια, ανέφεραν ότι έχουν υποστεί κάποιου είδους σεξουαλικής επίθεσης στη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής.

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο προκύπτει από μια πρώτη ανάλυση των 400 σχεδόν αναφορών φοιτητών προς την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αυστραλίας σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Gillian Triggs, έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τον ανησυχητικό αριθμό των διεθνών φοιτητών και εκείνων που ανήκουν στην γκέι κοινότητα (LGBTI) οι οποίοι ανέφεραν υποθέσεις βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων σε πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Η καθηγήτρια Triggs ανέφερε μάλιστα και διάφορες χαρακτηριστικές υποθέσεις. Για παράδειγμα, φοιτήτριες που την προηγούμενη βραδιά είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ξύπνησαν και ανακάλυψαν ότι είχαν βιαστεί από άτομα που ήταν στην παρέα τους.

Επίσης, μια φοιτήτρια ανέφερε ότι έφυγε από ένα φοιτητικό πάρτι με φίλους για το σπίτι της, αλλά το πρωί βρέθηκε να κοιμάται σε φορτηγό σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Ακόμα, μια λέκτορας ανέφερε ότι φοιτητές φωτογράφησαν τα γεννητικά της όργανα και δημοσίευσαν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά η λέκτορας δεν κατήγγειλε το περιστατικό επειδή αισθάνθηκε ότι έτσι θα αμαυρωνόταν περισσότερο η φήμη της από τους φοιτητές.

Τέλος, μια φοιτήτρια που έκανε το διδακτορικό της κατήγγειλε ότι ο υπεύθυνος καθηγητής της της έκανε συχνά αναφορές ερωτικού περιεχομένου και προσπαθούσε να βρει αφορμές να καλεί τη φοιτήτρια στο γραφείο του.

Οι αναφορές για σεξουαλική κακοποίηση και επίθεση αφορούν τα 35 από τα 39 πανεπιστήμια. Σχεδόν το 13% αυτών προέρχονται από τους ξένους φοιτητές και το 19% από μέλη της γκέι κοινότητας. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι φοιτητές είναι απρόθυμοι να καταγγείλουν τις υποθέσεις αυτές στην Αστυνομία και στις πανεπιστημιακές αρχές, ωστόσο αρκετοί προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κ. Triggs είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ωστόσο οι ανησυχητικές αναφορές αυξάνονται συνέχεια.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις