Τον ανάγκασαν να χωρίσει τις 82 από τις 86 συζύγους του και… πέθανε!

Τον ανάγκασαν να χωρίσει τις 82 από τις 86 συζύγους του και… πέθανε!

Ένας Νιγηριανός, ο οποίος απέκτησε παγκόσμια φήμη πριν από μερικά χρόνια, όταν ισλαμικό δικαστήριο τον υποχρέωσε να χωρίσει τις 82 από τις 86 συζύγους του, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε ηλικία 93 ετών.

«Ο Μπάμπα αρνιόταν να πάρει φάρμακα. Έτσι ζούσε. Η οικογένειά του είναι ακέραιη. Οι 86 σύζυγοί του ήταν στο πλευρό του όταν πέθανε», ανέφερε ο Σαλάχου Μπέλο, εκπρόσωπος της πολυμελούς οικογένειάς του.

Ο Μουχαμαντού Μπέλο Μασάμπα, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, είχε φυλακιστεί επειδή αρνιόταν να διώξει τις γυναίκες του. Οι 86 σύζυγοι και 20 από τα 170 παιδιά του διαδήλωσαν μάλιστα έξω από το δικαστήριο της πόλης Μίνα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους!

Τελικά, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2008, ένα ισλαμικό δικαστήριο που επιβλέπει την εφαρμογή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου που ισχύει σε 12 πολιτείες της Νιγηρίας, τον συνέλαβε με την κατηγορία της κατά συρροή παράβασης των θρησκευτικών νόμων και της παράνομης ένωσης με 86 συζύγους. Τον διέταξε μάλιστα τότε να κρατήσει μόνο 4 συζύγους, όπως ορίζει το Ισλάμ. Ο «Μπάμπα» αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασε καμία θρησκευτική αρχή.